Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi 2020
İlk kez anne baba olacak ebeveynler, tatlı heyecanlarının yanı sıra ihtiyaç listesini belirlerken telaşlı da olurlar. Anneanne, dede, akrabalar, komşular ve hatta internetteki anne-çocuk influencerları dahil herkes bir şey söyler ve gerçekten alınması gerekenler konusunda kafa karışıklığı yaşanır. Yenidoğan bebek ihtiyaç listesi, kişiden kişiye ve bütçeye göre değişkenlik gösterebilir. Bu listeyi oluştururken yapmanız gereken sadece ihtiyacınız olanları almak ve gerekli olmayanları elemektir. Peki doğum öncesi süreçten doğum sonrasına kadar yenidoğan bebek ihtiyaç listesinde olması gerekenler nelerdir?
Yenidoğan Bebek Hastane İhtiyaç Listesi
Doğumdan birkaç hafta önce hazırlayacağınız hastane doğum çantası, hem bebeğinizin ilk ihtiyaçlarını karşılar hem de sizin rahat bir doğum ve hastane süreci geçirmenizi sağlar. Peki doğuma giderken hastane çantanızda mutlaka olması gerekenler nelerdir?
1. Anne İçin Hastane Doğum Çantası İhtiyaç Listesi
- Giyim: Gecelik, pijama takımı, tayt, tshirt, sweatshirt, çorap, terlik, lohusa külodu, emzirme sütyeni, emzirme atleti, hastane çıkışı için mevsime uygun kıyafetler.
- Emzirme: Göğüs pedi, göğüs pompası, emzirme pedi, emzirme önlüğü, çatlak önleyici krem, göğüs ucu kremi.
- Kişisel bakım ve diğer araçlar: Lohusa pedi, perineye kesikler için oturma simidi, ıslak mendil, kağıt havlu, pamuk, el-yüz havlusu, banyo havlusu, toka, saç fırçası, nemlendirici krem, şampuan, diş fırçası, diş macunu, kolonya, telefon, şarj aleti, hamile uyku destek yastığı, anne bebek bakım çantası, kirli torbası, fotoğraf makinesi, bebeğin doğum saati gibi bilgileri kaydetmek için not defteri ve kalem.
- Evraklar: Sigorta dosyası, hastane evrakları, varsa doğum planı.
2. Bebek İçin Hastane Doğum Çantası İhtiyaç Listesi
- Bebek giyim: Çıtçıtlı badi, zıbın, eldiven, patikli alt, patikli tulum, bere, yelek, uyku tulumu, omuz bezi gibi ihtiyaçlardan oluşan hastane çıkış seti ile iç çamaşırı, çorap, yün patik, body, kundak, battaniye.
- Bebek bakım: Kusmuk bezleri, bebek bezi, bebek losyonu, pişik kremi, bebek mendilleri, alt değiştirme örtüsü, bebek pudrası.
- Araç gereçler: Ev tipi ana kucağı, araba koltuğu, bebek arabası.
Hastane doğum ihtiyaç listesi, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Size özel ihtiyaçlarınızı doğru belirleyerek listeyi düzenleyebilir ve hastane sürecini en rahat şekilde geçirebilirsiniz.
Yenidoğan Bebek İhtiyaç Listesi: Olmazsa Olmazlar
- Bebek giyim: Bebekler çok hızlı büyürler. Bu yüzden ilk aşamada sadece gerekli kıyafetlerden belli sayıda bulundurmanız yeterlidir. Bebeğiniz büyüdükçe gardolabını genişletebilirsiniz.
- Bebek odası: Beşik, beşik yatağı/park yatak uyku seti, 2-3 tane lastikli beşik çarşafı, nevresim takımı, beşik tamponu, 2-3 tane %100 pamuklu ince battaniye, su geçirmez yatak pedi (alez), cibinlik, şifonyer.
- Bebek bakımı: Tırnak makası, törpü, ıslak mendil, yumuşak saç fırçası/tarak, göbek bağı bandı, vücut termometresi, pişik kremi, bebek kremi, bebek şampuanı, bebek sabunu, pudra, bebek küveti, %100 pamuklu başlıklı havlu, %100 pamuklu ter havlusu, bebek çamaşırları için doğal deterjan, ağız silme mendili, ilaç kaşığı, diş kaşıyıcı, lazımlık, burun tıkanıklığını anında gidermek için Baby-Vac burun aspiratörü.
- Bebek beslenme araçları: Cam biberon (sağlıksız olduğu için plastik tercih edilmemeli), emzik, emzik kutusu, hava çıkışlı uyku emziği, mama sandalyesi, mama önlüğü.
- Bebek güvenliği: Merdiven kapısı, dolap mandalları, çekmece mandalları, priz kapakları, eşyalar için köşe koruyucular, tuvalet kapağı kilidi, görüntülü/kameralı bebek telsizi.
- Bebek gezdirme araçları: Puset, ana kucağı, bebek araba koltuğu, seyahat sağlık seti, güneş kremi, güneşlik, bebek arabası, araba için dikiz aynası aparatı, kanguru taşıma askısı.
Anne adayları için yenidoğan bebek ihtiyaç listesi, annenin ve bebeğin ihtiyaçlarına göre düzenlenebilir. Anne ve babaların, ihtiyaç listesini tamamlarken yapmaları gereken en önemli şey sağlıklı ürünler seçmektir. Bebeğiniz için kullanacağınız giysi, oyuncak, beslenme araçları ve bebek bakım malzemeleri dahil tüm ürünlerin içeriğini incelemeli ve sağlıklı maddelerden üretilmiş olmasına dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin sağlığı için gerekli doktor kontrollerini düzenli olarak yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Aynı zamanda olabildiğince uzun süre anne sütü ile beslemeli, sütünüzün yetersiz olduğu durumlarda süt pompası gibi alternatif yöntemleri denemelisiniz.
Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için hazır mamalar yerine organik sebze ve meyvelerden kendinizin yapacağı mamaları tercih etmelisiniz. Zihinsel ve ruhsal gelişimi için ise, her zaman sevecen, şefkat dolu ve anlayışlı bir şekilde yaklaşmalı, sevginizi her daim hissetmesini sağlamalısınız. Tüm anne baba adaylarına ve bebeklerine şimdiden mutlu bir aile yaşamı dileriz. Eğer sizin de listeye eklemek istediğiniz önerileriniz varsa yoruma yazın, listeyi birlikte genişletelim. 🙂
> Mutlu Bebek Bakımı: Bebek Bakımında Yapılan Hatalar ve Öneriler
> Ağlayan Bebek 10 Saniyede Nasıl Sakinleştirilir?
> Bebeklerde Uyku Düzeni ve Uyku Eğitimi Nasıl Olmalı?
> Bebeklerde Burun Tıkanıklığı Tedavisi İçin En İyi Yöntem Nedir?
> Çocuklarda ve Bebeklerde Kış Hastalıkları: Korunma ve Tedavi Yöntemleri